torstai 31. maaliskuuta 2011

Kasvispyttipannu

 Pyttipannu keikkuu vuosi vuoden jälkeen koululaisten suosikkiruokien kärjessä. Pakastealtaan valmispyttipannut saavat minut kuitenkin voimaan pahoin.. Tarkoituksena on tänään kehitellä suosikkiruuasta paranneltu kasvisversio. Pyttipannun alkuperäisenä ideana on käyttää edellisten ruokien jäännökset hyödyksi, ja joka kulttuurista löytyy omia versioita tästä jämäraaka-aineiden käytöstä. Italialaisten pizza ja espanjalaisten paella ovat ehkä näistä tunnetuimpia. Meidän jääkaappimme jämäosasto koostuu erilaisten vihannesten ja juuresten paloista, kermaviilistä ja jugurtista. Olisiko tässä ainekset uuteen suosikkiruokaan?

Tarvikkeet:
- muutama peruna
- parit porkkanat
- sipuli ja valkosipuli
- palsternakkaa, selleriä, lanttua (punajuurta, paprikaa, kaalia tai mitä  kaapista sattuu löytymään) 
- 1dl öljyä
- 0,5dl soijakastiketta
- 1tl paprikajauhetta, 1tl pippuria, 0,5tl suolaa, 1rkl hunajaa, 2tl sitruunamehua, yrttejä
- 1 pala halloumia
KASTIKE:
2dl kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
sitruunapippuria ja yrttisuolaa








Kuori ja kuutioi kasvikset.


Sekoita öljy ja mausteet. Kaada kasvisten joukkoon ja sekoita.


Kaada pellille ja siirrä 200 asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

Pilko halloumi ohuiksi paloiksi.
Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin tai jugurttiin 2 tl sitruunapippuria ja 1 tl yrttisuolaa.

Kun kasvikset ovat paistuneet 30min, sekoita niitä hieman. Lisää päälle halloumit. Säädä uuni grillivastuksille ja paista veilä 250 asteessa kunnes halloumit ovat saaneet kauniin värin pintaan.
Tarjoile kermaviilikastikkeen ja tuoreen kurkun kera.

Tämä oli TODELLA hyvää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti