perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kasvishampurilainen

 Kouluun lähtijä huikkasi iloisesti toivovansa blogikokkailuksi tehtävän hampurilaisia. Tuo ruoka on nimestään huolimatta periamerikkalainen herkku jonka uudisraivaajat kehittivät eurooppalaisia vaikutteita muunnellen. Perinteisesti hampurilainen koostuu halkaistusta sämpylästä ja sen väliin laitetusta pihvistä. Pihvi tehdään meillä soijarouheesta, sämpylä kiireiden vuoksi ostettiin tällä kertaa kaupasta..
Jos aikaa riittää, kannattaa sämpylät leipoa itse. Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat tätä ohjetta http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=303  mukaillen , muille suosittelen myllyn paras sämpyläjauhopussin kyljestä löytyvää ohjetta.

Soijarouhepihveihin tarvitset:
- tummaa soijarouhetta 5 dl
- 3 kananmunaa
- 4 dl korppujauhoja
- 1rkl soijakastiketta
- 1rkl kasvisliemijauhetta tai grillimaustetta
- 2rkl sipulirouhetta
Muina aineksina meillä oli tällä kertaa:
- lisäkkeeksi ranskalaisia ( uunijuurekset käy myös todella hyvin )
- mausteiksi hampurilaiskastiketta ja ketsuppia, sipulia, tomaattia, suolakurkkua ja cheddarjuustoa
Aloitimme pihvitaikinan valmistamisella. Soijarouhe liotetaan kylmään veteen joka on maustettu soijakastikkeella ja sipulirouheella. Sen jälkeen joukkoon sekoitetaan muut aineet ja annetaan taikinan turvota n. 15 min.
Tämän jälkeen laitoimme raskalaiset uuniin paistumaan ja pilkoimme mausteet valmiiksi. Sipuli kannattaa ensin liottaa kylmässä vedessä, niin sen kuoriminen ja pilkkominen ei aiheuta kyyneliä.
Kun taikina oli seissyt 15 min, paistoimme siitä muotoillut pihvit kuumalla pannulla öljyssä. Tähän hommaan tarvitaan aikuista!!
Hampurilaisen kokoaminen on makuasia josta voi aina kiistellä, joten jokainen kokoaa herkkunsa itse :)
Hampurilainen on niin hyvää ja itsetekemänä vielä parempaa!

1 kommentti: