torstai 24. maaliskuuta 2011

Tofu ja curry-kastike


Ainekset:

- Marinoitu tofu ( jos käytät itsevalmistettua tofua on sen marinointi yksinkertaista. Sekoita tomaattisosetta, öljyä ja soijakastiketta 2rkl kutakin sekä haluamiasi mausteita ja anna tofun maustua liemessä muutaman tunnin ajan)
Kastike:
-50 g voita
-0,5 dl vehnäjauhoja
-2 dl kermaa
-3 dl maitoa
-2 tl currya, 1tl paprikajauhetta, hyppysellinen chiliä,
1 tl sitruunapippuria, 1 rkl soijakastiketta, (suolaa).
- Täysjyväriisiä tai karppaajille paistettuja wokkivihanneksia.


 Aloita laittamalla haluamasi määrä riisiä kiehumaan. Kiehuvaan veteen lisätään riisiä sen verran, että riisin päällä on saman verran vettä kuin riisiä on kattilan pohjalla. Sekoitetaan kerran ja annetaan sen jälkeen kiehua hiljalleen. Täysjyväriisin keittoaika on hieman pidempi kuin tavallisen, 35 min.
Tofu kuutioidaan halutun kokoisiksi paloiksi.










Tofut laitetaan paistumaan öljytylle pannulle keskilämmölle. Aloitetaan kastikkeen valmistus sulattamalla voi kattilassa.







 Curry, paprika ja chili kuumennetaan nopeasti rasvassa, tällöin kuivattujen mausteiden maut "aukeavat".







Lisätään joukkoon jauhot ja sekoitetaan nopeasti. Sitten joukkoon lisätään maito ja kerma koko ajan sekoittaen










Annetaan kastikkeen kiehua hiljalleen alhaisella lämmöllä ja maustetaan soijakastikkeella ja sitruunapippurilla. Halutessasi voi lisätä ripauksen suolaa.







 Tofu paistetaan molemmin puolin kullanruskeaksi.







Riisistä valutetaan keitinvesi. Asetellaan kauniisti, nautitaan hyvällä ruokahalulla :)



Tofu on vähähiilihydraattinen ruoka-aine. Vähähiilihydraattisen ruoan etuna voidaan pitää sen insuliitason heilahteluja estävää vaikutusta. Kun insuliinitaso on alhainen, keho ei varastoi rasvaa, eikä haiman sokereita pilkkovat solut joudu rasitukselle. Maalaisjärjellä voisi päätellä vähähiilihydraattisen ruokavalion olevan metabolista oireyhtymää ehkäisevä :)
Täysjyväriisissä hiilihydraatteja on vähemmän kuin valkoisessa riisissä, mutta riisin voi helposti korvata paistetuilla kasviksilla.
T: MansikkaMarja

Ruoka oli hyvää. Kannattaa ostaa marinoitua tofua koska pelkkä tofu on mautonta. Tofun tekeminen oli helppoa, aikuisen on hyvä kuitenkin neuvoa ensimmäisillä kerroilla. Sen jälkeen voi kokeilla yksin.
T: MasterKasimir



1 kommentti:

  1. Ihana pirtee blogi! :)
    Mulla on jonkin verran ennakkoluuloja tofua kohtaa, mutta tolla ohjeella voisin kokeillakkin. Muutenkaan en tiiä tofusta mitään, muutaku että se on aina kuulostanu ällöltä :D

    Toiveena: jokukerta, tehkää jotain helppoa ja tosi hyvää linssiruokaa niin voisin itekki kokeilla sitä sitten :p

    nimim. ennakkoluuloinen :)

    Tsemppiä Masterkasimirillekkin blogin pitoon mansikkamarjan kera :)

    ja jottei menis mainostamiseks niin;
    http://suolasokeri.blogspot.com/

    VastaaPoista