tiistai 19. huhtikuuta 2011

Risottoa Suvin tapaan

Tämän ruokalajin valmistus vaati hieman enemmän aikaa, mutta maku oli ajankäytön arvoista. Ruuan valmistukseen tarvitset;
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rasiaa pinaattia
- 2:n sitruunan kuori raastettuna
- 1 rasia herkkusieniä ( metsäsienetkin käy )
- 2 rasiaa pinaattia
-  2dl soijasuikaleita
- 1 pala parmesanjuustoa raastettuna
- 2 dl kuohukermaa
-  risottoriisiä
- öljyä, kasvislientä, timjamia, pippuria ja suolaa
Soijasuikaleet esivalmistellaan pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sipulit, pinaatti, herkkusienet ja raasta sitruunankuori sekä parmesan juusto valmiiksi. Laita 1 litra vettä, kaksi kasvisliemikuutiota ja  kaksi laakerilehteä kiehumaan.
Toiseen kattilaan kaadetaan reilusti öljyä ja laitetaan sinne sipulit. Sipulit kuullotetaan öljyssä. Samalla voit paistaa herkkusienet ja soijasuikaleet voissa/öljyssä ja maustaa ne suolalla ja pippurilla.
Lisää sipuleiden sekaan risottoriisiä n 4 dl. Myös riisit kuullotetaan niin, että ne muuttuvat lähesläpikuultaviksi.
Riisin sekaan lähdetään lisäämään kasvislientä hieman kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Kasvislientä lisätään n. 1-2dl kerrallaan ja imeytetään se riisiin. Kun liemi on lisätty, lisätään risottoon raastettu sitruunankuori, paistetut sienet ja soijasuikaleet, parmesan ja kerma. Paistetaan vielä pinaatit nopeasti ja lisätään joukkoon. Maustetaan suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti