tiistai 27. syyskuuta 2011

Lankoja, lankoja

Olen kokenut aina jonkinlaisena puutteena sen, etten ole löytänyt koskaan yhtä suuren intohimon harrastusta joka olisi vienyt täysin mennessään. Olen harrastanut vähän kaikkea; musiikkia, retkeilyä, kuntosalia, ohjattuja jumppia, ruoan laittoa, sisustusta.. listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mikään harrastus ei ole ollut ylitse muiden ja näin ollen taidotkin kaikissa melko keskinkertaisia. Koska myönteinen ajattelu lisää onnellisuutta, olen opetellut ajattelemaan keskikertaisuuttani monipuolisuutena. Yhteen asiaan uppoutuminen toki kehittäisi minua siinä huippuunsa, mutta samalla niiiin monet muut ihanat asiat jäisivät kokematta. Vaikka blogin oli alunperin siis tarkoitus keskittyä ruokaresepteihin, on luonteenlaatuni nyt pakottanut minut laajentamaan skaalaa myös käsitöihin jotka ovat vieneet huomattavan osan aikaani kuluvana syksynä. Usein koulusta ja työstä palaajat saavat tyytyä lämmittelemään eilisiä ( ja toissapäiväisiä) ruuan jämiä kun äidin ruokakassiin ei kaupasta tarttunutkaan ruokatarvikkeita vaan lankoja. Ja kyllä, niitä myydään myös meidän lähi-Siwassa.
Esimerkkinä IIIIHAAANAT novitan purolangat joista on valmistumassa allekirjoittaneelle sukat ennätysvauhdilla.
Purolankaa ja tuotosta
Sukkien lisäksi tekeillä on kauluri aikuiskoossa jonka väkertäminen yksivärisestä 7veljeksestä on hiukkasen pitkäveteisempää kuin sukkien kutominen. Kudonta on mielestäni sitä helpompaa ja joutuisampaa mitä enemmän tuotoksessa on värejä ja vaiheita. Ei ehdi kyllästyä.

3 kommenttia:

  1. Sitten kun opit palmikon tekemisen niin opetas mullekin :) Pitäs mennä johku kurssille varmaan..kiva ois osata tehdä yhtä ja toista kun niin ihania lankoja kaupat täys..

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa oon joskus sen osannut.. mulle ongelmia tuottaa lähinnä toi "kudontakieli", en älyä yhtään niitä tähtiä ja numeroita niissä ohjeissa. selkokieki-kurssi olis ihan paras:)

    VastaaPoista
  3. Päästäsköhän marttojen piiriin jo mukaan? Onko siel joku ikäraja? ;)

    VastaaPoista