maanantai 9. toukokuuta 2011

Pätkiskakku


Idea tähän yhdistetyn synttäri- ja äitienpäiväkakkuun on kopioitu ystävältäni Annalta joka oli leiponut tätä miehensä 30-vuotispäivän kunniaksi. Kakku oli niin hyvää että sitä oli pakko ottaa lisää, ja se ei todellakaan kuulu tapoihini. Tämä kakku on tehty MyllynParas-sivuston ohjeella, mutta ohjeita taitaa olla yhtä monta kuin kokkiakin, ainakin jos googlen hakutulosta on uskominen. Tämän kakun tekeminen on todella niin helppoa että lapsikin sen osaa. Tarvitset kakkua varten:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3dl sokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g voita
- 6 pätkispatukkaa
- 2dl kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
- 3 munaa
Kuorrutus:
- 1 levy fazerin mariannesuklaata
- 100 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi ja lisää sen joukkoon paloitellut pätkikset.
Lisää voi-suklaaseokseen kermaviili ja kananmunat.

Sekoita kuivat aineet joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 40 min. Kumoa kakku heti ja anna jäähtyä.
Sulata kuorruteaineet miedolla lämmölllä kattilassa.
Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti