lauantai 29. syyskuuta 2012

Toivon Onnen Omenoita...


Tänä vuonna meitä on siunattu erikoisen runsaalla ja hyvälaatuisella omenasadolla. Niin runsaalla, että useampi omakotitaloasuja on toivottanut tervetulleeksi poimimaan osan sadostaan myös meidän kerrostaloasujien säilöttäväksi. Kiitos teille! Omenapaistosta, omenapiirakkaa, omenasosetta, omenahilloa ja omenamehua on säilötty talven varalle. Puolessa välissä säilöntäkautta hankin useamman ystävän suosituksesta omenasorvin joka on nopeuttanut ja helpottaut säilöntäurakkaa huomattavasti. Lisäksi sorvaaminen on hauskaa ja motivoi lapsityövoiman ahkeroimaan! Yksinkertaisuudessaan siis vempele kuorii, poistaa siemenet ja viipaloi omenan samalla kertaa!


Kun perinteinen omenapaistos reseptini kävi kymmenennen paistokerran jälkeen tympimään, aloin testaamaan uusia. Ykkössuosikiksi on noussut alunperin Valion keittokirjasta oleva resepti jota olen muokannut hieman omien mieltymysteni mukaan.

Kakkuun tarvitset:

Pohja:

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:

2 purkkia maitorahkaa ( toisen voi korvata kermaviilillä )
1 tlk floravanillaa
3 munaa
1 dl sokeria
loraus sitruunamehua

Päälle:

Omenasiivuja, Kanelia ja Sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Taputtele taikina pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos vuokaan. Asettele päälle omenasiivut, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. tunti.


1 kommentti: