sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Mustajuurikeitto

 Keittoa varten tarvitset:
- 1/2 kiloa mustajuurta
- pari perunaa
- 1 purjo
- 2 dl kermaa
- sitruuna
- hunajaa
- 1rkl valkoviinietikkaa
- 5 dl kasvislientä
- valkopippuria ja suolaa
 Aloita kuorimalla ja pilkkomalla mustajuuret. Mielestäni kaikkia mustia "pilkkuja" ei tarvotse ronkkia pois, ne antaa keitolle väriä. Mustajuuri tummuu kuten omenat, joten laita pilkotut mustajuuret veteen johon olet puristanut puolikkaan sitruunan mehun niin ne säilyttävät värinsä.
 Pilko sitten perunat ja purjo, sulata nokare voita kattilassa ja lisää kasvikset kattilaan. Anna kuullottua hetken. Lorauta joukkoon etikka, sitruunan keltainen kuori raastettuna ja ruokalusikallinen hunajaa, kiehauta.
Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna kiehua reilu puolituntia.
Soseuta keitto.
 Lisää joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nauti lempileipäsi kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti